Praktische informatie

Volg hier allerlei praktische zaken vanuit Barcelona Tours op Maat. Kom goed voorbereid naar de mooiste stad ter wereld!

Wist je dat?

Barcelona na Madrid de grootste stad van Spanje is? De stad ligt in de Spaanse autonome regio Catalonië in de provincie Barcelona. Barcelona is één van de populairste steden in Europa voor een stedentrip. Elk jaar bezoeken zo’n zeven miljoen toeristen de stad. De meeste van deze toeristen komen naar de stad toe om de vele bezienswaardigheden te bezoeken. De stad is hier helemaal op ingericht, overal zijn er bordjes te vinden die je naar de vele bezienswaardigheden van Barcelona sturen. De beroemdste bezienswaardigheden van Barcelona zijn zonder twijfel de prachtige bouwwerken van de Antoni Gaudí. Deze website is bedoeld voor de toeristen die de stad voor de eerste, tweede of derde keer gaan bezoeken en meer willen weten over de stad. Daarnaast kom je op deze website verschillende tips en weetjes over de stad Barcelona tegen.

De beste maanden om Barcelona te bezoeken?

Zoals u in bovenstaande tabel kunt zien is het weer gedurende het grootste gedeelte van het jaar goed. Maar het echte beste weer is van mei tot het einde van juli waardoor deze maanden bijzonder aantrekkelijk zijn om de stad te bezoeken. September is ook een goede maand.

Augustus is in het algemeen erg heet (met soms pieken van 34°C, 95F) en vochtig, dus als u van vochtige sauna’s houdt dan is dit de beste tijd van het jaar voor u! Maar echt, door de extra vochtigheid lijkt de temperatuur zelfs nog hoger. Als u toch naar Barcelona komt in augustus, kies dan wel voor een hotelkamer met airconditioning.

Koelere maanden

Het weer is in oktober en november nog steeds prettig, maar het begint wel wat af te koelen (van 21°C naar 15°C, 69 naar 59F). De zon zal niet meer iedere dag schijnen, dus wees voorbereid op bewolkte dagen met zelfs een beetje regen.

Onthoud dat dit slechts richtlijnen zijn en het weer kan ieder jaar weer wat anders zijn. Zeker in de laatste jaren is er een afwijking geweest van het gemiddelde.

Politieke onrust? Barcelona blijft onderdeel van La Liga

Wat er op politiek vlak ook gebeurt in Spanje en Catalonië, Barcelona blijft onderdeel van La Liga. Dit bevestigt Andreu Subies, president van de Catalaanse voetbalbond. Het streven naar onafhankelijkheid in Catalonië zorgde voor wilde verhalen rondom Barcelona. Zo zou de club bij een eventuele succesvolle afscheiding van Catalonië ook niet meer uit kunnen komen in de Primera División. Dit wordt echter tegengesproken. ‘Er gaat niets veranderen’, is de duidelijke stelling van president Subies, die sprak met Marca. ‘We hebben het nu over voetbal, niet over politiek. We gaan gewoon verder met de RFEF (de bond van Spanje, red.).’

Maps / tour locatie

De tours starten altijd bij fietsverhuur
Green Bikes, Carrer Escudellers 48.

Socials

Volg ons ook op Facebook en beleef alvast de sfeer van de stad. Like hier Barcelona Tours op Maat!

© Barcelona Tours op Maat | Design en trotse internetpartner: Convident